RidskolanRidskolanRidskolan erbjuder grupplektioner för alla nivåer, både barn och vuxna, personer med funktionsnedsättning, ryttare med egen häst mm. De flesta grupplektioner sker på kvällstid på vardagar men även helger, vi har också möjlighet att ha lektioner dagtid.
Privatlektioner och träningar på både ridskolehäst och egen kan bokas med ridlärarna.Vill du också börja rida?
Kontakta oss på ridskolan@gark.sePriser och reglerRidavgifter


Pållebompa     135 kr / 30 min
Junior              185 kr / 45 min
Senior              205 kr / 45 min
Junior               205 kr / 60 min
Senior              225 kr / 60 min

Medlemsavgift


Junior               330 kr
Senior              450 kr
Familj               950 kr

Alla ridskoleelever måste vara medlemmar enligt Svenska Ridsportförbundets regler.

Då ingår olycksfallsförsäkring och tidningen Häst & Ryttare som man får hemskickad. Medlemsavgiften betalas per kalenderår på årets första faktura från oss.  • Pållebompa/knatte-elever och nybörjare har med sig någon vuxen som hjälper till i stallet samt leder hästen på lektion.

  • Följande utrustning behövs: sko/stövel med klack, skyddsväst upp till 18 år, varma och oömma kläder. Långt hår är uppsatt. Shorts, linne och sandaler passar inte bland hästar med tanke på skaderisken ej heller på medföljande vuxna. 
  • Hjälm och väst finns att låna på GARK. Även hjälm och väst ska användas vid hästhantering.

 

  • Kom minst 30 minuter innan din lektion så att du hinner borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa din häst innan lektionen. Hästarna ska inte behöva bli stressade för att elever har ont om tid. Vid upprepade förseningar eller om hästen inte är tillräckligt borstad innan lektion har ridlärarna rätten att neka eleven att rida lektionen. 

  • Upp- och avsittning ingår i lektionstiden. Förbered gärna längden på stiglädren i stallet. 

 

  • Din plats i gruppen bokas och faktureras för en termin i taget. Nya elever betalar för de tre första lektionerna och testar innan man binder sig för hela terminen.

  • Din plats i gruppen förlängs med en termin i taget om du inte säger upp din plats senast 18/5 inför höstterminen och senast 18/11 inför vårterminen via mail till din ridlärare. 

  • Ridavgifter återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg. 

 

  • Återbud görs via aterbud@gark.se senast 15.00 samma dag som lektionen skulle ridits. Söndagar senast kl. 12.00. 

  • Eleven ansvarar själv för att boka igenridning. Prata med din ridlärare om lämplig tid och dag. Igenridning ske inom en månad från missad ridlektion. Vi garanterar bara igenridning vid sjukdom, 2 gånger/termin. Vid val av annan aktivitet erbjuder vi inte igenridning.